Ratatosk

Wie zijn wij?

Wij zijn Ratatosk, een kleine, lokale milieuvereniging gevestigd in Sint-Antonius-Zoersel. We zijn geregistreerd als VZW met ondernemingsnummer BE0792566511.

Wat doen we?

We trachten de natuur in de nabije omgeving te beschermen tegen projectontwikkelaars (en soms ook privépersonen) die de overgebleven open ruimte willen bebouwen en bomen willen rooien. Dat doen we door:

In de toekomst zouden we ook graag bossen planten.

Wat drijft ons?

Doorheen de jaren hebben we de natuur rondom ons zich verdwijnen. Sint-Antonius-Zoersel staat niet voor niets bekend als de meest gebetonneerde gemeente van het Vlaams Gewest, wat op zijn beurt ook bekend staat als een van de meest gebetonneerde regio's van Europa. Wij willen wat nog rest beschermen.

Open ruimte verzacht de effecten van de klimaatverandering, zorgt voor een bufferzone in tijden van hevige regenval, en is bij droog weer een plaats waar de burger rust en ontspanning kan vinden. Bomen geven ons zuurstof, slagen CO2 op, en geven onderdak aan planten, dieren en insecten. Er is ook steeds meer bewijs dat een groene omgeving een positieve impact heeft op onze gezondheid.